جستجو
فهرست
سرفصل های مقالات عمومی
سر فصل مقالات تخصصی


گوجه فرنگی : اثرات کمبود روی بر متابولسم فسفات در بوته گوجه فرنگی
فرستنده admin در تاريخ ۱۳۸۸/۱۰/۱۸ ۹:۵۳:۵۰ (352 بار خوانده شده)

اثرات کمبود روی بر متابولسم فسفات در بوته گوجه فرنگی

تشخیص فزاینده اهمیت ریز مغذی ها, تحقیقات در زمینه های مختلف را سرعت بخشیده است و موجب افزایش دانش در مورد فیزیولوژی , بیو شیمی گیاهان شده است. این مقاله تلاش در روشن سازی برخی پدیده های مشاهده شده در بوته های گوجه فرنگی کشت شده در محلول غذایی دارای املاح تصفیه شده با داشتن مقادیر مختلف عنصر روی دارد. چهار محلول , هریک سه بوته گوجه فرنگی در بیکر های شیشه ای پوشیده شده دارند , که در هریک چهار غلظت عنصر روی به مقادیر 0.0 ,0.02 ,0.1 ,و0.5 قسمت در میلیون مصرف گردید. در تیمار بدون عنصر روی بوته ها در مراحل اولیه کوتاه ماندندو بتدریج رشد بوته ها متوقف گردید. بهر حال در دو تیمار با غلظت زیادتر بوته ها بخوبی رشد نمودند و میوه تولید گردید.در محلول های غذایی دچار کمبود عنصر روی , برگهای گوجه فرنگی رو به پائین خم وپیچ خورده , برگچه ها زرد و دچار پیچ خوردگی شدند, واغلب لکه های مرده روی آنها مشاهده می شود. ازهم گسیختگی متابولیسم در برگچه ها با کمیابی پلاستید ها , تولید ماده ملانین , و جضور بلور های اکزالات کلسیم همبستگی دارد.


ساقه ها – تاخیر در نمو لایه های آوند آبکشی – چوبی در ساقه های دچار کمبود روی موجب اختلاف دیگر می شود که باید بعنوان علائم کلینکی شناسایی شود. سلول های پارانشیم قسمت مرکزی ساقه دچار کمبود روی به طور کلی نسبت به ساقه های سالم بزرگ تر هستند.سلول های پارانشیم در مقایسه با سلول های مشابه در ساقه سالم مقدار نشاسته بیشتری دارند, که دلالت بر اختلال در فسفوریلاز ,هگزوکیناز ,یا سایر آنزیم ها در ساقه های دچار کمبود روی دارد. رسوب های زیادتر در کورتکس و قسمت مغزی ساقه های دچار کمبود روی نشان می دهد که در ساقه ها سطح فعالیت فسفاتاز بیشتر است. در سلول های دچار کمبود روی استر های فسفات به مقدار زیاد به فسفات آلی تبدیل می شوند , بدین وسیله انرژی برای نگهداری آزاد می شود. شواهد بیشتر از خسارت وارده با این سلول ها در اثر تجمع ترکیبات فنولیک غیر محلول و بوسیله تجمع انبوه دانه های نشاسته در اطراف هسته وجود دارد. در سلول سالم فسفات آلی وارد استر ها از طریق فرایند فسفوریلاسیون توام با اکسیداسیون می شود ع اما در سلول هیپوپلاستیک , که مکانیزم ضروری قادر به فعالیت نیست , فسفات آلی تجمع پیدا می کند.


منبع مورد استفاده
Howard s.Reed. Effects of Zinc deficiency on phosphate metabolism of the tomato plants.
ترجمه : ارازقلی قرنجیک
کارشناس ارشد زراعت و حفظ نباتات


کود کامل روی ( رایان ) تولیدی شرکت شیمیایی گل سم گرگان حاوی 150 گرم در لیتر کلات روی به همراه سایر عناصر و محرک های رشد می باشد که به نحو مطلوبی کمبود روی در گیاه را بر طرف می کند.

صفحه مناسب چاپ برای دوستتون بفرستید از این خبر یک pdf بساز
 
بی‌شک دیدگاه هر کس نشانه‌ی تفکر اوست، ما در برابر نظر دیگران مسئول نیستیم

استفاده از مطالب سایت تنها با ذکر منبع مجاز است

Design & Hosting By: ilyadgonbad.com