چرا بوته های گوجه فرنگی میوه های کوچک تولید می کنند؟

فرستنده admin در تاريخ ۱۳۹۵/۱۲/۱۶ ۱۷:۱۰:۴۵ (518 بار خوانده شده)

چرا بوته های گوجه فرنگی میوه های کوچک تولید می کنند؟

 بعد از گرده افشانی و بارور شدن تخمک , عمل تشکیل میوه  انجام می شود . مراحل مختلف رشد و میوه گوجه فرنگی  از قبیل تقسیم سلولی ، حجیم شدن میوه و افزایش وزن و کیفیت میوه  تحت تاثیر ژنتیک ، تغذیه و شرایط محیطی می باشد.



مرحله اولیه نمو میوه و بزرگ شدن اندازه میوه، تقسیم سلولی می باشد که بعد از دو یا سه هفته رشد کند ، رشد سریع شروع می شود که در طی این مدت حجیم شدن میوه انجام می شود. پس در هفته اول تقسیم سلول اتفاق می افتد و به دنبال ان به مدت 6 تا 7 هفته بزرگ شدن میوه انجام می گردد. اندازه نهایی میوه به تعداد دانه داخل میوه بستگی دارد.

در طی این مراحل کمبود عناصر غذایی ، کاهش میزان فتوسنتز ، خشکی و کم ابی  و غیره می توانند سبب کوچک شدن میوه گردد.

مصرف کود ازته به مقدار زیاد موجب رشد علفی شدن بوته گوجه فرنگی می گردد و مواد فتوسنتزی ساخته شده صرف رشد و نمو شاخه و برگ های گوجه فرنگی شده و در نتیجه ریزش گل و میوه و در نهایت سبب کوچک ماندن میوه می شود.

شرایط ابری و سایه اندازی و نرسیدن نور کافی به بوته های گوجه فرنگی ضمن ایجاد ریزش گل و میوه موجب کوچک مانده میوه نیز می شود.

کمبود پتاسیم  مانع رشد طبیعی میوه گوجه فرنگی شده و کیفیت و اندازه میوه را کاهش می دهد.

محلول پاشی گل امین یا تکامین الگا  به مقدار یک در هزار و همراه با تکامین مکس در مرحله اولیه بعد از تشکیل میوه موجب بزرگ شدن اندازه  میوه می شود و در ضمن موجب افزایش تشکیل گل و میوه نیز می شود.

شرایط خاک از نظر حاصل خیزی ,تامین رطوبت و نور کافی بر سرعت رشد و نمو بوته های گوجه فرنگی تاثیر می گذارد. بوته های گوجه فرنگی در طی 7 هفته اول رشد به دو عنصر ازت و فسفر نیاز زیادی دارند چون این دو عنصر موجب افزایش سرعت رشد و عملکرد بوته های گوجه فرنگی می شوند. تغذیه بوته های گوجه فرنگی با عناصر ازت ,فسفر و پتاسیم می تواند موجب تقویت رشد و نمو و میوه دهی آنها گردد.بوته های گوجه فرنگی برای رشد و نمو به تغذیه متعال عناصر غذایی نیاز دارد .

از محصولات تجارتی دارای هورمون ، ترکیب گل آمین محصول شرکت گل سم می باشد که حاوی اسید های آمینه ، جلبک دریایی ، هورمون های مختلف و ویتامین های لازم برای رشد و افزایش باردهی گیاه است و نقش بسزایی در تحمل گیاه در برابر استرس های محیطی مانند سرما و خشکی دارد.

در عصاره جلبک دریایی هورمون های اکسین ، جیبرلین ، ستوکنین و بتائین وجود دارد.

ترکیب تکامین بریکس حاوی مقدار زیادی از هورمون های افزایش دهنده رشد میوه از قبیل جیبرلین و اکسین و تحریک کننده رشد میوه می باشد که موجب افزایش کیفیت ، رنگ و اندازه میوه گوجه فرنگی می گردد.

محصولات فوق را می توانید از نمایندگی های شرکت گل سم گرگان و شرکت رها اندیش کاوان تهیه نمائید .

ترجمه از : ارازقلی قرنجیک

کارشناس ارشد زراعت و حفظ نباتات

 

 

صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز